Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu hammaslääkärillä on hoito, jossa hampaiden pinnat käsitellään kemiallisesti. Näin tuloksena syntyy valkoisemmat hampaat. Hampaiden valkaisu aloitetaan vastaanotolla, jonka jälkeen on mahdollista tehdä kotona ylläpitovalkaisuja. Kotivalkaisulusikat eli valkaisumuotit tehdään vastaanotolla juuri potilaan hampaiden mukaisiksi. Valkaisumuotteihin käytetään samaa valkaisuainetta kuin vastaanotolla.

Hampaiden valkaisu sisältää yleensä kaksi tai kolme käsittelyä yhdellä käynnillä. Ennen hampaiden valkaisua hampaiden tulee olla terveet ja tämä varmistetaan hammaslääkärin hammastarkastuksessa. Hampaiden valkaisun tehoon vaikuttavat paljolti elintapatottumukset. Hammasvalkaisun tummumiseen vaikuttavia aineita ja elintapoja ovat tupakointi, tee, kahvi, punaviini ja mustikka.

Kaksi ensimmäistä viikkoa hampaiden valkaisun jälkeen on hyvin herkkä ajankohta uudelleen tummumiselle. Tuona aikana tulisi välttää näitä tummentavia aineita. Hammasvalkaisun kemiallinen käsittely saattaa aiheuttaa hetkellistä hampaiden vihlontaa, mutta se helpottaa yleensä jo muutamassa päivässä.

Varaa aika