Hammassilta

Hammassilta on kiinteä ratkaisu poistetun hampaan korvaamiseksi. Silta kiinnittyy puutosalueen viereisiin hampaisiin sulkien hammasvälit. Tämän vuoksi vieressä olevien hampaiden tulee olla terveitä ja hyvässä kunnossa. Lisäksi hammassillan puhdistustekniikassa on eroja verrattuna normaaliin hampaiden puhdistukseen. Silta tehdään yleensä kahdella hoitokerralla ja samalla saat ohjeet sen oikeaoppiseen puhdistamiseen väliharjan ja siltalangan avulla. Hammassillan lisäksi kiinteitä ratkaisuja poistetun hampaan tilalle ovat implantti ja irtoproteesi. Kysy meiltä lisää vaihtoehdoista, autamme mielellämme valitsemaan juuri sinun hymyysi sopivan vaihtoehdon.

Hampaiden poisto ja sen vaikutus purentaan

Tiedätkö, millainen vaikutus puuttuvalla hampaalla on terveyteesi? Hampaiden poisto on usein välttämätön toimenpide, mutta sillä saattaa olla suuria vaikutuksia terveyteemme. Infektion takia poistetut hampaat taas voivat aiheuttaa ongelmia, koska ne lisäävät muihin hampaisiin kohdistuvaa rasitusta.

Kuva poiston kontrollista:

Varsinaisen hampaan poiston jälkeen tulee suorittaa poiston kontrolli. Toimenpidealue on vielä suljettuna poiston yhteydessä laitetuilla ompeleilla, jotta luu on päässyt paranemaan. Suuhygienisti poistaa ompeleet kontrollin aikana, koska muuten ne alkavat kerryttää itseensä infektioita. Samalla varmistetaan, että potilaan omahoito sujuu hyvin. Haavan paranemisvaiheessa ientä ei saa harjata, koska harja avaa haavan ja haittaa paranemista. Tästä syystä käytetään klooriheksidiinipitoista suuvettä infektion ehkäisemiseksi. Tämän henkilökuntamme neuvoo vastaanotolla.

Ihmisellä on luonnostaan 28 hammasta, 32 jos mukaan lasketaan viisaudenhampaat. Kuvasta voit laskea, kuinka monta hammasta potilaalla on jäljellä. Alkutilanteessa muiden hampaiden rasitus kasvaa, mikä voi johtaa hoitamattomana pahimmillaan hampaiden menetykseen.

Loppuvaiheen kuva:

Loppuvaiheen kuvista näet purennan tasoittuneen eteen lisättyjen hampaiden ansiosta. Syöminen on helpottunut ja purenta normalisoitunut. Jatkossakin syöminen onnistuu normaalisti ja elämänlaatu paranee kokonaisvaltaisesti.

Terveysvaikutukset:

Puuttuvalla hampaalla on useimmiten suurempi vaikutus terveyteemme kuin arvaammekaan. Purennan epätasapaino voi johtaa muiden hampaiden menetykseen, lihasjännitykseen tai päänsärkyyn. Lisäksi se saattaa vaikeuttaa ruoansulatusta ja puhetta.

Hammashoidon ammattilaisina ymmärrämme terveiden hampaiden ja huolitellun purennan tärkeyden. Hampaiden poiston jälkeinen oikein suunniteltu proteesiratkaisu tai implantti auttavat luomaan tasapainoisen purennan ja parantamaan potilaan elämänlaatua.

Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoa hampaiden poistosta ja keskustella sinulle sopivasta hoitosuunnitelmasta terveen purennan palauttamiseksi. Meillä Aldentellä on tavoitteena tukea potilaidemme hyvinvointia ja auttaa heitä nauttimaan elämästä hymyillen, myös hampaiden poiston jälkeen.

Varaa aika