Purennan kuntoutus

Purennan kuntoutuksen tarkoituksena on säilyttää ja ylläpitää hampaiden sekä purennan kuntoa. Se voi olla yhden hampaan paikkausta tai koko purukaluston restaurointia. Kulumisen lisäksi hammaspuutos eli purentatuen puutos aiheuttaa rasitusta leukaniveliin. Tällöin palautetaan riittävä purentatuki proteettisin ratkaisuin.

Yhtä ainoaa joka tilanteeseen sopivaa hoitovaihtoehtoa ei ole, vaan hoito on aina suunniteltava yksilöllisesti, potilaskohtaisesti suuhun sopivaksi. Meiltä saat kokonaisvaltaisia, ammattitaitoisia palveluita kaikissa hampaan ja purennan kuntoutukseen liittyvissä asioissa.

Kuvassa on potilastapaus, jossa potilaalla oli ahtautta hampaissa. Tämä näkyy esimerkiksi etummaisissa hampaissa, jotka ovat kiilamaisesti limittäin ja hammaskaari ei ollut suorassa. Etuhampaissa näkyy myös purennasta seuranneena kulumista, mikä näkyy etuhampaiden kulumisena siten, että ne ovat ohuet ja kuultavat läpi kuin lasi. Katso kuva, jossa näkyy tummat hampaiden kärjet ja halkeamia.

Alaleuan kuvassa nähdään, että alaleuasta puuttui kaksi hammasta. Hampaiden puuttuminen aiheuttaa muille hampaille suuremman rasituksen. Tämän voi nähdä esimerkiksi alahampaista, jotka ovat kuluneet kuopalle. Katso alaleuan kuvasta keltaiset kuopat hampaiden päällä. Keltainen sisus on dentiiniä eli hammasluuta, mikä on 5 – 7 kertaa pehmeämpää kuin kiille ja siksi se kuluu nopeammin.

Hoidon jälkeen hammaskaari on suora ja heikot hampaat on korjattu. Alaleukaan on lisätty kaksi hammasta puuttuvien tilalle, jolloin purentatuki jakautuu tasaisesti hampaille. Tilanteen ylläpitämiseksi etuhampaiden takapinnoilla on retentiolanka, joka pitää hampaat paikallaan.

Terveellä purennalla potilaan on mukava hymyillä.

Varaa aika